Η ΕΕ θα αποφασίσει μετά τις 8 Απριλίου για την Google

Internet

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή μέσω του αντιπροέδρου της Joaquin Alumnia, ανακοίνωσε ότι η απόφαση για πιθανά μέτρα εναντίον της Google για μονοπωλιακές τακτικές θα ανακοινωθεί μετά τις 8 Απριλίου. Η καθυστέρηση αυτή έρχεται μετά από προηγούμενη καθυστέρηση η οποία θα έβγαζε κάποια απόφαση πιθανόν στα τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση της Google ζήτησαν και όπως όλα δείχνουν πήραν, παράταση στις έρευνες τους για μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα – το οποίο είναι στις 8 Απριλίου για την καθολική Ευρώπη. Ο Κος Alumnia ανέφερε ότι η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί με το σκεπτικό ότι θα ήθελαν η έρευνα να βασίζεται σε σταθερές βάσεις και όχι σε απλά σε κάποιο γράμμα ή μερικές πιέσεις.

Οι έρευνες της ΕΕ για την Google ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2010 μετά από παράπονα κυρίως από την Microsoft τα οποία αφορούσαν την αγορά των μηχανών αναζήτησης. Εν τω μεταξύ η έρευνα έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο και ερευνά ακόμα και περιπτώσεις όπως οι πηγές που δόθηκαν στη Microsoft ώστε να φτιάξει την εφαρμογή YouTube για το δικό της mobile λειτουργικό, Windows Phone, αλλά και πιθανές επιρροές της Google προς κατασκευαστές Android για τις επιλογές αναζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση