Το Facebook εξετάζει την πρόσβαση σε παιδιά κάτω των 13 ετών

Internet

Σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμάζονται ήδη στο Facebook κάποιοι μηχανισμοί οι οποίοι θα επιτρέπουν την εγγραφή στο Facebook και για παιδιά μικρότερα των 13 ετών. Αυτοί οι μηχανισμοί φαίνεται πως θα συνδέουν τους λογαριασμούς των παιδιών με εκείνους των γονέων με στόχο τον έλεγχο της χρήσης της υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής για να εγγραφεί κάποιος στο Facebook θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Η απλή διαδικασία ελέγχου της ηλικίας ενός χρήστη κατά την εγγραφή βέβαια έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας να έχουν πρόσβαση στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Wall Street Journal δοκιμάζει ήδη μηχανισμούς οι οποίοι όχι μόνο θα συνδέουν τον λογαριασμό ενός παιδιού μικρότερου των 13 ετών με εκείνο του γονέα του, αλλά θα δίνουν δυνατότητα στο γονέα να έχει γενικό έλεγχο του λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο γονέας θα μπορεί να επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια της υπηρεσίας, ενώ θα ελέγχει και τα αιτήματα φιλίας προς και από το παιδί του.

Αφήστε μια απάντηση