Το “Brix” είναι το MiniPC της Gigabyte

Hardware

BrGig960

Η Gigabyte κατά την διάρκεια ενός event στο Λονδίνο παρουσίασε το “Brix”, ένα μικρού μεγέθους σύστημα τύπου NUC [Intel], του οποίου οι δυνατότητες είναι διαμετρικά αντίθετες από το μέγεθος του. 

Το “Brix”, το οποίο πολλοί πίστευαν ότι κατασκευάστηκε για να πλήξει την κυριαρχία του Raspberry Pi, έρχεται με τέσσερις διαφορετικούς επεξεργαστές και φυσικά με ανάλογες δυνατότητες.

BrBack960

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν μεταξύ των Celeron 1007U, Core i3-3227U, Core i5-3337U και Core i7-3537U για να τους συνδυάσουν με την θύρα mSATA και τις δύο SO-DIMM υποδοχές που διαθέτει η Mini-ITX μητρική πλακέτα του, προσθέτοντας SSD δίσκο της αρεσκείας τους και εξοπλίζοντας το με μνήμη RAM έως και 16GB DDR3.

Στο μπροστινό μέρος του μικρού κουτιού φιλοξενείται μια USB 3.0 θύρα ενώ στο πίσω μέρος εντοπίζουμε μια ακόμα USB 3.0, μια θύρα ΗDMI, μια mini DisplayPort και μια Gigabit Ethernet, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η ασύρματη δικτύωση μέσω WiFi και η απαραίτητη θύρα τροφοδοσίας.

BrSlid960

Τα χαρακτηριστικά του απέχουν βέβαια κατά πολύ από αυτά του Raspberry αλλά στόχος της Gigabyte είναι τόσο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και οι εργασιακοί χώροι. Δυστυχώς δεν έχουμε σχετική ενημέρωση όσον αφορά την τιμολόγηση του ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Αφήστε μια απάντηση