Τίτλοι τέλους για το Nexus Q

Hardware

Qball960

Το Nexus Q, το οποίο έκανε την εμφάνιση του στο συνέδριο Google I/O του 2012 και ήταν διαθέσιμο για αγορά μόνο στις ΗΠΑ, φαίνεται πως έκλεισε τον κύκλο ζωής του. 

Το Q είναι μια media-streaming συσκευή με σφαιρικό σχήμα 4.6″ σε διάμετρο, βάρους 900g, φέρει έναν διπύρηνο ARM Cortex-A9 επεξεργαστή, μια SGX540 GPU και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Για λειτουργικό σύστημα η Google επέλεξε το Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

QballTD960

Με δυνατότητες συνδεσμολογίας microHDMI για την εικόναTOSLink S/PDIF και ενσωματωμένο ενισχυτή για τον ήχο, δίκτυο Ethernet αλλά και Wi-Fi, Bluetooth και NFC, το Q είναι ικανό να τοποθετηθεί σχεδόν παντού και να αναπαράγει δικά σας αρχεία πολυμέσων αλλά και βίντεο από το YouTube, το Google Play Movies και την Google Play Music συλλογή σας.

QballBC960

Αυτό το τελευταίο όμως μάλλον θα πρέπει να το διαγράψουμε, καθώς το Google Play Music και η τελευταία του αναβάθμιση μετά το Google I/O 2013 είναι και η “ταφόπλακα” του Nexus Q.

QBallATV960

Η υπηρεσία αυτή δεν θα υποστηρίζεται από την συσκευή και η Google αποφάσισε, μήνες μετά από την κυκλοφορία του, να το αποσύρει από το Google Play Store. Όλοι όσοι δαπάνησαν το “τσιμπημένο” ποσό των 299 δολαρίων ΗΠΑ για να το αποκτήσουν απλά θα μείνουν με έναν streaming media player στα χέρια, περιορισμένο στις αρχικές του δυνατότητες.

Αφήστε μια απάντηση