Τέλος τα Netbooks μέχρι το 2015

Hardware

NetBooIsuPP960

Το netbook ήταν μια πολύ υποσχόμενη πλατφόρμα που έκανε την εμφάνιση της το 2007, πήρε πολλές μορφές, εξωτερικά και εσωτερικά, κρατώντας σταθερό βέβαια το “κάδρο” των 10.1″ με μικρές κατ’ εξαίρεση αποκλίσεις. 

Ήταν μια ιδέα, μια σπίθα, που υποσχέθηκε να φέρει στον καταναλωτή ένα φτηνό και αρκετά ικανό μηχάνημα το οποίο θα κάλυπτε τις καθημερινές του ανάγκες στο σερφάρισμα και τις εφαρμογές γραφείου απαλλάσοντας τον απο τα ογκώδη και ακριβά φορητά συστήματα.

Και μέχρι το 2010 τα πήγαν αρκετά καλά, προσφέροντας μας εμπειρίες γύρω από νέους επεξεργαστές, LED οθόνες, ανθεκτικές μπαταρίες και πολύχρωμα χαριτωμένα καπάκια τα οποία λύγιζαν και τον πιο απαιτητικό χρήστη με τα σχέδια τους, οδηγώντας τις πωλήσεις τους στα 32,14 εκατ. κομμάτια.

iSupEst960

Το 2012 η αγορά του netbook έπεσε στα 14,13 εκατ. κομμάτια και το 2013 αναμένεται να αγγίξουν τα 3,97, με την ιστοσελίδα IHS iSuppli να τους δίνει ζωή για άλλα δύο το πολύ χρόνια.

Το 2015 λοιπόν υπολογίζεται ότι η πλατφόρμα αυτη θα σιγοσβήσει, αφού θα έχει πουλήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια μέσα στο 2014 τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από στοκ και από συσκευές που έχουν ως λόγω ύπαρξης την κάλυψη εγγυήσεων προς τους αγοραστές.

Τελικά τα netbooks φαίνεται πως έχασαν τη μάχη της αγοράς από τα tablets, αποτελώντας μάλλον ένα μεταβατικό στάδιο από τα κανονικά συστήματα.

TablNetb960

Αφήστε μια απάντηση