Στην FCC o “διάδοχος” του Nexus Q

Hardware

HH2TG960

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την απόσυρση του Nexus Q, του σφαιρικού media player της Google και από ότι φαίνεται μια νέα συσκευή ετοιμάζεται να πάρει την θέση του στο Google Play Store

Σύμφωνα λοιπόν με την FCC, μια νέα συσκευή από την Google έχει κάνει την εμφάνιση της και βάση της περιγραφής της “λειτουργεί ως media player“, περιλαμβάνει μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας [εναλλασσόμενου ρεύματος, οπότε συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται για tablet ή smartphone].

Qblak960

Το όνομα της συσκευής είναι H840 και ο αριθμός του μοντέλου H2G2-42 [το οποίο για κάποιο λόγο μας παραπέμπει στα αρχικά της ταινίας : Hitchhiker’s Guide to the Galaxy].

Πηγές είχαν αναφέρει, πριν λίγο καιρό, ότι ένα νέο προϊόν “διάδοχος” του γνωστού Google TV, βρίσκεται υπό δοκιμή. Είχε αναφερθεί επίσης ότι το η Google επιθυμεί να ενσωματώσει στην συσκευή αυτή μια “καθαρόαιμη” διανομή Android, βάζοντας το Google TV σε δεύτερη μοίρα με την μορφή εφαρμογής. Μετά λοιπόν και από το Google I/O 2013, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για το “πάντρεμα” του Google TV με το “stock” Android.

AndrTV960

Ακόμα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την πλατφόρμα Google Play Game Services που επίσης ανακοινώθηκε στο Google I/O και θα αναζητήσει μια “στέγη”, με το σενάριο μιας υβριδικής συσκευής με την δυναμική του Android και τα χαρίσματα του Q να φαντάζει ιδανική.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν μάλλον στις 10 Ιουνίου, ημέρα που φημολογείται πως η Google θα ανακοινώσει το Android 4.3 και το λευκό Nexus 4.

WWDCJun10960

Φυσικά η ημερομηνία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς πως εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα θα διεξαχθεί το WWDC 2013 της Apple.

Αφήστε μια απάντηση