Κεντρική σελίδα / Νέα / Hardware / Νέα SSD από την Intel με το βλέμμα στα Ultrabook
Intel SSD 313 series

Νέα SSD από την Intel με το βλέμμα στα Ultrabook

Intel SSD 313 seriesΗ Intel ξεκίνησε τη διάθεση της νέας σειράς SSD 313 η οποία είναι μικρής χωρητικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητούς για τη μείωση του χρόνου boot αλλά και την ταχύτερη φόρτωση εφαρμογών.

Όπως και η παλαιότερη σειρά 311, έτσι και η νέα σειρά 313 είναι σχεδιασμένη για τη χρήση μαζί με παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους συνδυάζοντας έτσι υψηλή ταχύτητα αλλά και μεγάλη χωρητικότητα

Η νέα σειρά 313 είναι SATA II, οπότε δεν υπάρχει ακόμα ταχύτητα μεταφοράς που να φτάνει τα 6Gbps. Είναι κατασκευασμένη στα 25nm με μνήμες flash τύπου SLC, ενώ προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από τα 120 δολάρια ΗΠΑ για 20GB χωρητικότητας, σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο.

Υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel Smart Response, αλλά και την τεχνολογία Smart Connect η οποία επιτρέπει στα Ultrabooks να παραμένουν συνδεδεμένα στο internet σε μια κατάσταση ανάλογη του sleep, χωρίς όμως να διακόπτονται τα feeds από τα social networks ή το email.

Δεν θα μας κάνει καθόλου έκπληξη λοιπόν αν το επόμενο κύμα των Ultrabooks είναι γεμάτο από τα νέα αυτά SSD της σειράς 313.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στο Amazon.com προς 113 δολάρια το μοντέλο στα 20GB και προς138 δολάρια το μοντέλο στα 24GB.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση