Κάντε την μητρική σας Thunderbolt Ready

Hardware

AITRC960

Με μια ανακοίνωση του ο τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Intel έφερε ευχάριστα νέα για εκείνους που επιθυμούν να προσθέσουν μια θύρα Thunderbolt στα συστήματα τους, χωρίς να αλλάξουν μητρική πλακέτα, μειώνοντας το κόστος και προωθώντας αυτό το όχι και τόσο δημοφιλές πρωτόκολλο σύνδεσης. 

Η προσθήκη γίνεται μέσω μιας κάρτας που τοποθετείται σε μια κανονική PCI Express υποδοχή, ένα καλώδιο σύνδεσης GPIO που γυρίζει στην μητρική και απαιτεί και μια ελεύθερη έξοδο εικόνας DisplayPort – είτε μέσω του συστήματος γραφικών του επεξεργαστή, είτε από κάποια εξωτερική κάρτα.

AITRC2960

Ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που ασπάζεται το εγχείρημα της Intel είναι η ASUS, η οποία διαθέτει την κάρτα επέκτασης υπό την ονομάσια ASUS Thunderbolt EX II και θα προσφέρει Thunderbolt 2 συνδεσμολογία, αρχικά με το ASUS Z87 Pro, από τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ταχύτητα των 20Gbps είναι άκρως δελεαστική αλλά η αγορά των Thunderbolt υλοποιήσεων δεν γνώρισε άνθιση λόγω του έως τώρα υψηλού κόστους που έχουν τα περιφερειακά αυτά.

Αφήστε μια απάντηση