Ο Intel Atom Z2580 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 14nm

Hardware

Ο πρώτος επεξεργαστής που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο των 14nm θα είναι ο Intel Atom Z2580. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 σύμφωνα με το πλάνο της Intel

Η Intel είναι γνωστό ότι πλέον τεχνολογικά κινείται ταχύτερα από τα όσα προβλέπει ο νόμος του Moore και αυτή η είδηση έρχεται να το επιβεβαιώσει. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον πλανήτη θα είναι, όπως όλα δείχνουν, έτοιμος μέσα στο 2013 να κατασκευάσει τον πρώτο επεξεργαστή του με τη μέθοδο των 14nm. Τα οφέλη της νέα μεθόδου όσον αφορά την μείωση της καταναλώσης δεν είναι ακόμα γνωστά και μάλλον δεν θα τα μάθουμε πριν κατασκευαστεί ο νέος επεξεργαστής.

Η αποκάλυψη της είδησης φαίνεται πως έγινε στη φετινή MWC [Mobile World Congress} από ένα slide που εμφάνιζε τη σειρά επεξεργαστών Atom με κωδικό όνομα Airmont να κυκλοφορεί κάποια στιγμή το 2014. Αυτό επιβεβαιώνει μια περυσινή είδηση που είχαμε διαβάσει στο electronista και ανέφερε αντίστοιχο timeline παρουσίασης επεξεργαστών, αλλά και το γεγονός ότι η Intel έχει ήδη αναφέρει πως δοκιμάζει στα εργαστήρια της ολοκληρωμένα των 14nm στα εργαστήρια της.

Αφήστε μια απάντηση