Η Intel ανακοίνωσε τα νέα server chips με κατανάλωση από 6,1 Watts

Hardware

Σήμερα η Intel ανακοίνωσε τη νέα σειρά επεξεργαστών Atom S1200 οι οποίοι έρχονται για servers με ανάγκες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Όλα πλέον δείχνουν ότι η Intel έχει μπει στην ευθεία που την οδηγεί στην κυκλοφορία ARM επεξεργαστών στο αμέσως επόμενο διάστημα μιας και η κυκλοφορία 64-bit ολοκληρωμένων με στόχο servers και τόσο χαμηλή κατανάλωση είναι σίγουρα ένας μικρός άθλος.

Τα μοντέλα που ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική εταιρεία είναι τα Atom S1260, S1240 και S1220 τα οποία έρχονται με καταναλώσεις 8,5 W, 6,1 W και 8,1 W αντίστοιχα. Το Atom S1260 διαθέτει δύο επεξεργαστικούς πυρήνες και είναι χρονισμένο στα 2 GHz, ενώ τα δύο μικρότερα διαθέτουν από έναν επεξεργαστικό πυρήνα και είναι χρονισμένα – και τα δύο – στα 1,6 GHz.

Αν αναρωτιέστε ποιος ο λόγος ύπαρξης δύο διαφορετικών μοντέλων με έναν πυρήνα και χρονισμό στα 1,6 GHz η Intel έδωσε την απάντηση και αυτή είναι το κόστος. Το Atom S1220 θα είναι οικονομικότερο ως αποτέλεσμα και του χαμηλότερου κόστους κατασκευής του.

Εκτός από τις ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις οι νέοι επεξεργαστές της Intel υποστηρίζουν μνήμες ECC DDR3 στα 1.333 MHz αλλά και την τεχνολογία Intel VT για virtualization, κάτι που οι περισσότεροι admins αναζητούν.

Αφήστε μια απάντηση