Ανεβαίνουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών

Hardware

GPUDDR3960

Ανοδική φαίνεται πως θα είναι πορεία των καρτών γραφικών για το 2013, τουλάχιστον των πιο οικονομικών μοντέλων, όχι όσον αφορά τις πωλήσεις αλλά τις τιμές τους. 

Σύμφωνα με πηγές της γνωστής ιστοσελίδας DigiTimes μπορείτε να κατηγορήσετε για αυτήν την άνοδο των τιμών, ποιους άλλους, τους κατασκευαστές μνήμης τύπου DDR3 που το τελευταίο διάστημα ανέβασαν περισσότερο από 10% τον πήχη στην χονδρική πώληση.

Αυτό φυσικά έχει ως συνέπεια την μετακύλιση του ενδιάμεσου κόστους στον τελικό χρήστη, τον καταναλωτή, με την αγορά να μην βλέπει στον ορίζοντα κάποια ενδεχόμενη μείωση στο άμεσο μέλλον, πλην κάποιων προσφορών και “πακέτων” τύπου όπως τα Never Settle bundles της AMD [hardware & game].

AMDNS960

Μαζί με την αναμενόμενη μικρή αύξηση τιμών στις μητρικές κάρτες που θα φιλοξενούν την νέα πλατφόρμα Haswell, όσοι θελήσουν να προβούν σε αναβάθμιση μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 μάλλον θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη.

HaswCh960

Οι εταιρείες δείχνουν συγκρατημένες όσον αφορά τις αυξήσεις και θέλουν να πιστεύουν, λόγω της μειωμένης ζήτησης που επικρατεί στην αγορά των PCs γενικότερα, ότι και οι καταναλωτές θα το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία.

Αφήστε μια απάντηση