Το PS4 θα είναι Region Free, όχι μόνιμα online και θα παίζει τα μεταχειρισμένα games

Gaming

PS4960e3

Με την παρουσίαση του νέου PlayStation 4, η Sony έφερε το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών της, μοίρασε πίκρα στους φίλους του Xbox και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων. 

Ξεκαθάρισε από την αρχή την πολιτική της, όσον αφορά τις απαιτήσεις της συσκευής για την σωστή λειτουργία της αλλά και για την χρήση των μεταχειρισμένων τίτλων, που θα αγοράζουν, θα παίζουν και θα μπορούν, σε αντίθεση με το αντίπαλο “στρατόπεδο”, να μοιράζονται οι πελάτες της.

Και το ερώτημα που αναδύθηκε μέσα από τις μάζες των χρηστών παγκοσμίως, οι οποίοι βλέποντας την χαλαρή DRM αντιμετώπιση του ιαπωνικού κολοσσού προς τα μεταχειρισμένα παιχνίδια μπήκαν σε υποψίες, είναι αν η νέα κονσόλα θα είναι και Region Free.

PS4TA960

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Shuhei Yoshida, πρόεδρο του τμήματος Sony Computer Entertainment σε παγκόσμιο επίπεδο :  “And yes, PS4 is region free :D”. Επιπλέον σε αντίθεση με το Xbox one το PlayStation 4 δεν θα χρειάζεται να κάνει online authentication, άρα η κονσόλα δεν θα χρειαστεί να είναι συνέχεια συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Εδώ θα σημειώσουμε βέβαια ότι η Sony ανακοίνωσε πως για multiplayer gaming πλέον θα χρειάζεται συνδρομή PS Plus, κάτι που σήμερα το PS3 δεν απαιτεί.

ps4-revealed

Όπως και να έχει με τέτοιες βάσεις και την τιμή να κινείται περί τα 100 δολάρια ΗΠΑ χαμηλότερα από το Xbox One, στα 399 ευρώ, η Sony μπορεί με σιγουριά να διαφημίσει τους νέους τίτλους αλλά και την κονσόλα της, σίγουρη ότι οι gamers ήδη περιμένουν με αγωνία τη φετινή εορταστική περίοδο.

Ας ελπίσουμε ότι και η Microsoft θα αναθεωρήσει, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι των μεταχειρισμένων τίτλων, μιας και οι gamers φαίνεται ότι το έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους.

Αφήστε μια απάντηση