Τίτλοι τέλους για την LucasArts

Gaming

LAD960

Η Disney εξαγόρασε την LucasFilm τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Εχθές ανακοίνωσε το κλείσιμο της LucasArts, τμήμα της LucasFilm για την ανάπτυξη παιχνιδιών από το 1982. 

Με την κίνηση αυτή η μεγάλη αμερικανική εταιρεία, κατά τα λεγόμενα της, θα διασφαλίσει ένα χαμηλότερο ρίσκο όσον αφορά τα έξοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια αποτυχημένη παραγωγή ή άλλες κακές επιλογές εκ των έσω, κίνηση που θα οδηγήσει σίγουρα σε έναν ακαθόριστο αριθμό απολύσεων λόγω κατάργησης των υπό ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

DOTT960

Η LucasArts θα γίνει λοιπόν μια εταιρεία διαχείρισης τίτλων και δικαιωμάτων, τα οποία θα “πωλούνται” σε ενδιαφερόμενους που θα θελήσουν να αναπτύξουν κάποιο προϊόν που θα φέρει μια από τις πολλές ετικέτες που κρύβει στα συρτάρια της η Lucas.

MI960

Το Star Wars 1313, το πιο πρόσφατο υπό ανάπτυξη παιχνίδι της LucasArts, μπαίνει στον “πάγο” με αβέβαιο μέλλον και η εταιρεία θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την πώληση αδειών [licensing] των εν κυκλοφορία τίτλων της.

SW1313960

Χαρακτηριστικά σας θυμίζουμε μερικούς τίτλους που έχει στην κατοχή της πλέον η Disney : Star Wars, Monkey Island, Indiana Jones, Full Throttle, Maniac Mansion και Grim Fandango. Μια πληρέστερη λίστα υπάρχει εδώ.

Αντίο LucasArts, μας χάρισες αξέχαστες στιγμές και μαγικά ταξίδια.

Αφήστε μια απάντηση