Τρίτη 20 Μαρ 2018
Κεντρική σελίδα / Νέα / Events / Η Apple δοκίμαζε τηλεφωνικές συσκευές με οθόνη αφής από το 1983

Η Apple δοκίμαζε τηλεφωνικές συσκευές με οθόνη αφής από το 1983

Η Apple εργαζόταν επάνω στην ιδέα μιας τηλεφωνικής συσκευής με  οθόνη αφής ήδη από το 1983, δηλαδή 24 ολόκληρα χρόνια πριν δούμε το πρώτο iPhone και βέβαια πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο πρώτος Macintosh.

Η συσκευή της φωτογραφίας είναι ένα επιτραπέζιο τηλέφωνο με ένα πλήρες περιβάλλον εργασίας σε οθόνη αφής, είναι πρωτότυπη και έχει σχεδιαστεί από τον Hartmut Esslinger

Ο κ. Esslinger είναι συνιδρυτής της εταιρείας Frog Design και ήδη από το 1982 είχε συμφωνία αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως με την Apple για την παραγωγή πρωτότυπων σχεδιαστικών concept. Ένα από αυτά ήταν και η παραπάνω τηλεφωνική συσκευή.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η Snow White Design Language η οποία  χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα προϊόντα της Apple από το 1984 μέχρι και το 1990, μεταξύ αυτών ο Macintosh αλλά και ο Apple IIc.

Πηγή: macrast

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Δες επίσης

Όλες οι ανακοινώσεις του WWDC 2017 σε 15 λεπτά

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το WWDC 2017 και στο keynote της Apple είχαμε αρκετές ανακοινώσεις τόσο …

Αφήστε μια απάντηση