Πολύ σκληρό για να γίνει βίδες το νέο iMac

Η παράδοση των τελευταίων ετών συνεχίζεται και έτσι λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία – στις ΗΠΑ – των νέων λεπτών iMac τα παιδιά από το iFixit προχώρησαν σε ένα αναλυτικό teardown

Όπως αναφέρουν τα νέα λεπτά iMac είναι εξαιρετικά δύσκολα στην επισκευή μιας και η σούπερ λεπτή LCD οθόνη τους είναι κολλημένη επάνω στο frame. Ακόμα όμως και οι πλέον συνηθισμένες εργασίες για την προσέγγιση στη μνήμη RAM και το σκληρό δίσκο είναι τόσο δύσκολες που θυμίζουν παραβίαση θησαυροφυλακίου.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα νέα iMac να λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία όσον αφορά την ευκολία επισκευής.

Πηγή: iFixit

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

2 Σχόλια

  1. Δηλαδή,
    αν πάρω ένα νέο iMac (μόλις κυκλοφορήσει), πληρώσω μιά περιουσία και ατυχώς μου χαλάσει εντός εγγύησης…τότε ποιός είναι ικανός να μου το φτιάξει?

    Θα μου το αντικαταστήσουν αν είναι εντός εγγύησης ή θα κάνουν ματσακονιές (τεταρτοκοσμικές…) και μετά θα μου πουν ότι η ζημιά ήταν εκτός εγγύησης οπότε «συγγνώμη, η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε!» ???

    Σχόλιο: Εδώ διάβασα για ειδική συγκόλληση αεροπορικής τεχνολογίας της οθόνης με το γυαλί που καθυστέρησε την παραγωγή των νέων iMac…η «δυνατή» κόλλα που περιγράφει το άρθρο σας ήταν μεταξύ αυτών και του μεταλλικού frame? ή μεταξύ τους….???!!! δώσε να καταλάβουμε… για να μπούμε στο νόημα…

  2. Η Apple έχει καλό όνομα όσον αφορά την υποστήριξη των πελατών της και τις επισκευές εντός εγγύησης, οπότε δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα για κάποια τέτοια περίπτωση.

    Τώρα όσον αφορά την κόλα που περιγράφει το άρθρο αφορά την κόλληση της οθόνης με το σασί και όχι του panel με το γυαλί.

Αφήστε μια απάντηση