Νέοι Dell PowerEdge servers 12ης γενιάς

Desktop

Η Dell ανακοίνωσε πρόσφατα επεκτάσεις στη σειρά των PowerEdge servers με την προσθήκη νέων blade, rack και tower servers, σχεδιασμένων να παρέχουν αξία και επιδόσεις σε απαιτητικές εταιρικές εφαρμογές και τυπικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Οι νέοι blade servers παρέχουν ισχυρές επιδόσεις και αυξημένη αποδοτικότητα, μέσα από μια κοινή υποδομή ισχύος, απαγωγής θερμότητας, δικτύωσης και επαγγελματικών υπηρεσιών IT. Οι νέοι rack και tower servers έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τις υποδομές ΙΤ των πελατών, με δυνατότητες επιχειρησιακής κλάσης και σχεδίαση εξειδικευμένων chassis για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Dell εισήγαγε κορυφαίες στον κλάδο καινοτομίες στη 12η γενιά των PowerEdge servers, με βάση τις συζητήσεις με περισσότερους από 7700 πελάτες σε 17 χώρες, σε 4 ηπείρους. Η εταιρεία ήταν η πρώτη που διέθεσε servers βασισμένους στον επεξεργαστή Intel Xeon E5-2600, στην πρώτη παρουσίαση της 12ης γενιάς των PowerEdge servers, τον Μάρτιο του 2012.

Αυξάνοντας τα οφέλη των καινοτομιών της 12ης γενιάς των PowerEdge servers

Οι νέοι PowerEdge rack, tower και blade servers επεκτείνουν τη δέσμευση της Dell να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, βελτιστοποιημένες για μέγιστη απόδοση από το σύστημα αποθήκευσης στο switch και από εκεί στον server, στο περίβλημα blade. Με τους νέους PowerEdge servers οι πελάτες απολαμβάνουν ενεργειακή αποδοτικότητα, κλιμάκωση αποθηκευτικής ισχύος, δικτύωσης και χαρακτηριστικών ασφάλειας σε πρωτοφανή σχέση απόδοσης/τιμής. Οι νέοι PowerEdge περιλαμβάνουν τις οικογένειες επεξεργαστών Intel Xeon E5-2400 και E5-4600.

O PowerEdge R820 είναι ο πρώτος στον κόσμο 2U server, 4 υποδοχών επεξεργαστών της οικογένειας Intel Xeon E5. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν server 4 υποδοχών 4U μπορούν πλέον να εξοικονομήσουν χώρο, αντικαθιστώντας ένα ανταγωνιστικό μοντέλο 4U με 2 Dell PowerEdge R820. Έτσι, μπορούν να έχουν 24 φορές περισσότερους πυρήνες επεξεργασίας, 1ΤΒ μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης και 3 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα εσωτερικής αποθήκευσης. Επιπλέον, ο PowerEdge R820 προσφέρει επιλογές για 4  hot-swappable Dell Express Flash PCIe SSDs, με πρόσβαση από την πρόσοψη.

Ο PowerEdge M420 είναι ο πρώτος στον κόσμο blade 2 υποδοχών που προφέρει εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα, επιδόσεις και αποδοτικότητα. Ο PowerEdge M1000e, ο οποίος αποτελεί το μόνο blade chassis στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί με θερμικά χαρακτηριστικά, ώστε να υποστηρίζει ανεξάρτητους, επιχειρησιακής κλάσης blade servers ύψους ενός τετάρτου, μπορεί να υποστηρίξει έως 32 PowerEdge Μ420. Οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν τα περιβάλλοντά τους με τη μεγαλύτερη πυκνότητα server 2 υποδοχών PowerEdge M420 και το Dell Force 10 MXL blade switch. Ο PowerEdge M420 έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις αυστηρότερες επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενώ προσφέρει παγκόσμιας κλάσης πυκνότητα, χωρίς συμβιβασμούς στη διαθεσιμότητα και τις επιδόσεις.

Μεγιστοποίηση Λειτουργικής Απόδοσης

Η Dell προσφέρει ισχυρή διαχείριση πλατφόρμας και υποδομών χωρίς περιορισμούς, απλοποιώντας τις λειτουργίες σε όλη τη διάρκεια ζωής των server, με βασικές καινοτομίες στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Οι σημαντικές βελτιώσεις που πέτυχε η Dell σχετικά με τη δυνατότητα ψύξης, και η αύξηση της πυκνότητας στον PowerEdge M820, ο οποίος είναι ο πρώτος server 4 υποδοχών με δυνατότητα συνθέσεων Fresh Air, επιτρέποντας στους πελάτες να εγκαταστήσουν λύσεις υψηλής πυκνότητας, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους για την ψύξη των συστημάτων.
  • Η 12η γενιά των PowerEdge, που αποτελεί τη μόνη πλήρη οικογένεια rack και tower server που προσφέρουν Integrated Dell Remote Access Controller 7 (iDRAC7) με τον Lifecycle Controller 2.0 για εγκατάσταση, ενημέρωση, συντήρηση και εποπτεία συστημάτων χωρίς χρήση software agent, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον, ο κορυφαίος στον κλάδο Chassis Management Controller (CMC) έχει αναβαθμιστεί για να υποστηρίζει έως 288 ανεξάρτητους κόμβους blade, από μία κονσόλα, χρησιμοποιώντας μία διεύθυνση IP.

Επιτυγχάνοντας περισσότερα

Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν συνεχώς προκλήσεις κλιμάκωσης, αναζητώντας την ισορροπία μεταξύ υπερεπενδύσεων σε εξοπλισμό που τελικά δε χρησιμοποιούν και χρήσης ανεπαρκούς εξοπλισμού, που έχει ως αποτέλεσμα επιχειρηματικές απώλειες. Οι νέοι PowerEdge servers 12ης γενιάς παρέχουν στους πελάτες αυξημένες επιδόσεις σε εφαρμογές, διαθεσιμότητα και δυνατότητα κλιμάκωσης και θεμελιώδεις καινοτομίες στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Οι νέοι PowerEdge M820 blade servers, οι οποίοι παρέχονται με επιπλέον μνήμη, επιτρέποντας στους πελάτες περιθώρια μελλοντικής αναβάθμισης.
  • Με περισσότερους πυρήνες επεξεργαστή, μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης και μεγαλύτερο εύρος ζώνης Ι/Ο από τις προηγούμενες γενιές, οι R520, R420 και R320 rack servers και οι T420 και T320 tower servers, προσφέρουν υψηλότερη απόδοση σε χρήστες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τμήματα και απομακρυσμένα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, επιτρέποντας την επίτευξη πραγματικά ταχύτερων αποτελεσμάτων.
  • Μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, μπορούν να αξιοποιήσουν νέα επίπεδα υπολογιστικής πυκνότητας μέσω του PowerEdge M420, με 32 κόμβους σε μόλις 10U χώρου στο rack, χωρίς να περιορίζεται η εφεδρεία, μέσω της παροχής hot-swappable, fault tolerant HHDs καθώς και Failsafe Hypervisors.

Βοηθώντας στη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας

Ο χρόνος μη διαθεσιμότητας (downtime) και η απώλεια δεδομένων καθορίζουν τον κύκλο εργασιών και τις επιδόσεις καθώς οι εταιρείες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από εφαρμογές cloud, λύσεις virtualization, και εφαρμογές υψηλών επιδόσεων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν πλέον να παρέχουν λύσεις ΙΤ οι οποίες δεν πρέπει απλά να διασφαλίζουν την εφεδρεία για τη μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητας, αλλά να κλιμακώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις, ενώ διατηρούν τη σχέση της απόδοσης με το κόστος. Οι πελάτες που βασίζονται σε PowerEdge servers 12ης γενιάς μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεχή πρόσβαση σε εφαρμογές που ενισχύουν την επιχείρηση, μέσα από καινοτομίες, μερικές από τις οποίες είναι:

  • Οι νέοι PowerEdge M420, M520 και M820 blade servers, οι οποίοι παρέχουν βελτίωση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας, με κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη hardware RAID και hot-swappable σκληρούς δίσκους.
  • Η πρώτη στον κόσμο πλήρης οικογένεια προϊόντων για servers, που προσφέρει χαρακτηριστικά RAS εταιρικής κλάσης για εφεδρεία και ανοχή σε βλάβες, memory mirroring, memory sparing, hot plug σκληρούς δίσκους και εφεδρικά τροφοδοτικά. Όλα αυτά παρέχουν στους διαχειριστές IT συνέχεια και συνέπεια σε ολόκληρη την υποδομή των server τους, από το datacentre μέχρι απομακρυσμένες  τοποθεσίες.
  • Η πρώτη στον κλάδο οικογένεια servers που παρέχει Redundant Failsafe SD Hypervisors σε όλα τα μοντέλα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επωφεληθούν από το server virtualization με εγγενή εφεδρεία και ανοχή σε σφάλματα.

Δηλώσεις

«Η Dell αντιμετωπίζει εξαιρετική ζήτηση για το πρώτο κύμα των PowerEdge servers 12ης γενιάς, από πελάτες σε όλο τον κόσμο που αναζητούν λύσεις στις πιο απαιτητικές επιχειρησιακές τους εφαρμογές. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ένα δεύτερο κύμα των servers 12ης γενιάς, που προσφέρει εξαιρετική σχέση απόδοσης/αξίας και συνεχίζει την επιτυχή ανταπόκρισή μας στις επισημάνσεις των πελατών και τις σχεδιαστικές απαιτήσεις. Η Dell παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να πετύχουν ταχύτερα αποτελέσματα μέσω της πλήρους ενοποίησης των λύσεών της για servers, αποθήκευση και δικτύωση, με τους πελάτες και τις υπηρεσίες που παρέχουμε και αξιοποιώντας τις τελευταίες καινοτομίες της Dell, που απορρέουν τόσο από την έρευνα και την ανάπτυξη, όσο και από τις σημαντικές εξαγορές», αναφέρει ο Forrest Norrod, Vice President and General Manager, Dell Server Solutions.

«Οι Dell PowerEdge Servers 12ης γενιάς επωφελούνται από την κορυφαία απόδοση και τις επαναστατικές ικανότητες Ι/Ο της οικογένειας  Ε5 των επεξεργαστών Intel Xeon, για να προσφέρουν βελτιστοποιημένες λύσεις για τα διάφορα επίπεδα φόρτου εργασίας των πελατών,» δήλωσε ο Boyd Davis, VP & GM, Intel’s Datacenter Infrastructure Group. «Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών Xeon, οι νέοι server της Dell παρέχουν την ευελιξία, την αξία και την απόδοση που απαιτούν οι επιχειρήσεις σε μια αγορά που καθίσταται όλο και πιο απαιτητική. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από σημαντικές καινοτομίες, όπως το Dell OpenManage Power Center, που δημιουργήθηκε με βάση το Intel Node Manager, για την εποπτεία και την εφαρμογή πολιτικών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.»

«H μεγιστοποίηση της απόδοσης ανά watt είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση των πόρων σε υψηλής απόδοσης υπολογιστικά συστήματα (HPC) που μπορούμε να προσφέρουμε από τα υπάρχοντα data center μας. Κατά τις δοκιμές μας, ο Dell PowerEdge R820 server με επεξεργαστή της οικογένειας Ε5 των Intel Xeon, κατανάλωνε την ίδια ισχύ ανά επεξεργαστή με τους servers προηγούμενης γενιάς, επιτρέποντάς μας παράλληλα να εκτελούμε περισσότερες εργασίες. Δημιουργώντας ένα cluster με αυτούς τους servers, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερους υπολογιστικούς πόρους στους ερευνητές, παραμένοντας εντός των ορίων ισχύος του datacenter μας» δήλωσε ο Michael Fenn, High-Performance Computing Systems Administrator, Penn State University.

Διαθεσιμότητα

Τα νέα μοντέλα της οικογένειας των PowerEdge servers είναι ήδη διαθέσιμα στους πελάτες της Dell στην Ελλάδα.