Σάββατο 24 Μαρ 2018
Κεντρική σελίδα / Νέα / Desktop / Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πωλείται προς 374.500 δολάρια

Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πωλείται προς 374.500 δολάρια

Σε δημοπρασία το motherboard του πρώτου υπολογιστή της Apple, πωλήθηκε στην εξωπραγματική τιμή των 374.500 δολαρίων.

Η δημοπρασία που αφορούσε το motherboard ενός Apple 1, πραγματοποιήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s και ενώ η εκτιμώμενη τιμή ήταν μεταξύ 120.000 και 180.000 δολαρίων, αυτή εκτοξεύτηκε στα 374.500 δολάρια.

Ο Apple 1 ήταν ένας χειροποίητος υπολογιστής τον οποίος κατασκευαζόταν από τους δύο συνιδρυτές της Apple, Steve Jobs και Steve Wozniak. Εκείνη την περίοδο ο Steve Wozniak σχεδίαζε και συνήθως κατασκεύαζε κάθε έναν υπολογιστή της εταιρείας που είχε ιδρύσει μαζί με τον Steve Jobs χειροποίητα και βέβαια σε περιορισμένες ποσότητες.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s ο συγκεκριμένος Apple 1 πωλήθηκε χωρίς πληκτρολόγιο, οθόνη, κουτί ή τροφοδοτικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πενήντα Apple 1 συστήματα, εκ των οποίων μόλις έξι βρίσκονται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Ο πωλητής, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί όπως αντίστοιχα και εκείνο του αγοραστή, έχει υποσχεθεί ότι θα εγκαταστήσει το motherboard σε ένα υπολογιστή και θα το παραδώσει σε πλήρη λειτουργικότητα.

Αν είστε από εκείνους τους τυχερούς όπου το 1976 αγόρασαν έναν Apple 1 και τον έχετε ακόμα η επένδυση σας έπιασε τόπο μιας και η αρχική τιμή πώλησης του Apple 1 ήταν 666,66 δολάρια.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Δες επίσης

Όλες οι ανακοινώσεις του WWDC 2017 σε 15 λεπτά

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το WWDC 2017 και στο keynote της Apple είχαμε αρκετές ανακοινώσεις τόσο …

Αφήστε μια απάντηση